Friday, January 25, 2008

Clifden, 25.1.

Aamu sujui seuratessa Michael Conneellyn poninruokintaa. Tosin ruokinta tapahtui sadan mutakon ja tuhannen piikkipusikon takana kallioiden ja soiden keskellä. Sain onneksi lainaan tallisaappaat, muuten ainoat mukana olevat kengät olisivat todennäköisesti ikuisesti käyttökelvottomat. Michaelilla on B&B ja lupasin mainostaa sitä suomalaisille ponifaneille ;) - Lisäksi pihassa oli myytävänä kolme näppärää pikkutammaa ja pihatien reunat täynnä muista ponilaitumia. Vastapäätä oli puolestaan myynnissä mökki ja 2 aaria maata vaatimattomaan 450 000 euron kauppahintaan!

Kävin ohi mennessäni ostoksilla CPBS:n toimistolla ja näytin siinä sivussa muutamia ottamiani ponikuvia. Lumiset talviset kuvat herättivät suurta kiinnostusta - olivat kuulemma jo aiemmin etsineet lumisia kuvia, mutta eivät olleet löytäneet yhtään. Ostin pari vanhempaa kantakirjaa ja The Connemara Pony Companysta T-paidan.

Pari ponisetää ilmestyi siinä samssa "ponitoimistolle", olivat viemässä paria tammaa toiselle laitumelle ja kahta vanhempaa takaisin kotiin. Castle Countess, Miss Daisy ja Village Laura ovat tuttuja nimiä monille ponifaneille, ja silmäänpistävintä näissä kolmessa sekä Frederiksminde Mollyssa olikin niiden luuston uskomaton tukevuus sekä matalajalkaisuus. Molly ja Laura pääsivät kotitallille, koska iäkkäät tammat eivät pitäneet märistä laitumista ja jatkuvasta sateesta.

Toinen sedistä lupasi viedä minut kotimatkallaan ylös Sky Roadille, jonka maisemia ihaillen voisin tallustella takaisin kaupunkiin. Matkalla Henryn puhelin soi, ja apumies ilmoitti, että Janus oli nyt kotona! Ori oli antanut kiltisti kiinni ylhäällä vuorilla ja oli nyt siis tavattavissa :) Hieman pettyneeltähän senioriori vaikutti, sillä villi ja vapaa elämä vuorilla vaihtui tylsään kotiboksiin… Onneksi seurana oli sentään nuori tytärlapsi. Vaimot olivat jääneet kahlaamaan mutaan.

Illalla toinen setä vielä näytti minulle sekä naapurin oria, kolmivuotiasta Princeä (i. Hazy Match) että omassa tallissaan asuvaa 6-vuotiasta "ruohonleikkuria", joka oli ollut ikänsä lemmikkinä eikä siis esitetty vielä missään. Huomasin, että ponisetien kanssa pääsee hyvään alkuun kehumalla heidän poniensa tuhteja jalkoja ;)

Huomenaamulla saan kyydin Claregalwayssa pidettävälle tuomariklinikalle, jonne on tulossa satakunta ihmistä ympäri maan. Paikalle tulee myös arvioitavaksi poneja ihan kansallispuistosta asti! Jään mielenkiinnolla odottelemaan klinikan sisältöä.

Robin :)

Castle Countess

Village Laura, 24 v.

No comments: