Wednesday, July 11, 2007

Vermon V5-ravit ja Dean Hoffmanin luento

Suomen hevosenomistajien keskusliitto järjesti Vermon raviradan ravintola Raviinissa tapahtuman, jossa luennoi tunnettu yhdysvaltalainen ravitoimittaja Dean Hoffman. Luennon aiheena oli "Hyviä hevosia, huonoja aikoja". Hoffman muisteli käyneensä edellisen kerran Vermossa vuonna 1988, jolloin oli jakanut kunniapalkinnon lähtönsä voittaneille Pekka Korvelle ja Nick Lobellille. Kun Korpi ei ollut tuntunut ymmärtävän englantia, Hoffman oli lopuksi todennut: "Nice horse!" - ja tämän voittanut kuskikin jo ymmärsi.

Hoffman kertoi Yhdysvaltain raviurheilun menneisuudestä sekä nykytilasta ja päätti tämän osuuden melko masentavissa merkeissä. Raviurheilulla ja ymmärtääkseni kaikella hevosurheilulla pyyhkii Pohjois-Amerikassa huonosti, rahaa radoilla on vähän ja näkyvyys heikkoa. Kun tähän vielä ympätään valtavat doping-ongelmat (joista puhumisesta Hoffman sanoi "I hate it-hate it-hate it!!!"), tulevaisuus ei näytä valoisalta. Enemmän luennosta Sukupostissa.

Illan ravit alkoivat rajulla sadekuurolla, ja tihku jatkui koko illan. Kuskit olivat melko hurjan näköisiä mutanaamioineen - hevoset tuntuivat selviävän helpommalla! Illan V5-bonuksen ja samalla suurimman voittosumman vei Norman Mailer ja Antti Teivainen, joita Dean Hoffmankin pääsi onnittelemaan. Muuten lähdöt olivat "melko kalpeita", sermonioita oli vain V5-lähdöissä ja A.V. Marttilan tammasarjakin oli piilotettu aivan ravien loppuun. Olisi ehkä kannattanut nyt vetää ilmaisravit ensi viikon sijaan, jolloin tarjolla on taas Derbykenraalia ja muuta kivaa, joista ihmiset olisivat valmiita maksamaankin?


Pikimusta kylmäveriori Ölve johti koko matkan, mutta ratkesi loppusuoralla laukkaan ja menetti hyvät rahat

Vermon illan kunniavieras Dean Hoffman piti etäisyyttä onnitellessaan Antti Teivaista ja Norman Maileria. Miksiköhän... ;)

Mika Forss, Flax du Ling ja Rita Mestilainen


"Mutakuonot" Cannon Flame ja Jari Kinnunen kunniapalkintoa vastaanottamassa

No comments: