Thursday, May 10, 2007

Torstai Prahassa

Presidentti Vaclav Klaus julkaisee ensi tiistaina kirjan, jossa hän mm. toteaa, että hän ei ole koskaan nähnyt ympäristön tuhoa eikä tule ikinä näkemäänkään ja että ainoan uhan planeetallemme muodostavat ympäristönsuojelijat, jotka pyrkivät rajoittamaan ihmisten ja pääoman vapautta.

Klausin vastaus Yhdysvaltain kongressin kysymyksiin ihmisen vaikutuksista ilmaston lämpenemiseen

Ajelin pitkin päivää ympäriinsä ratikalla, koska uudet lenkkarit olivat tehneet rakon kantapäähän. Kävin tutustumassa uuteen linjaan Barrandoviin, ja kävelin Suurta Siltaa myöten takaisin Hlubocepyyn. Liikenne Barrandovin kautta oli valtavaa (enkä nyt puhu raitiovaunuista vaan Barrandovin kautta kulkevasta ohistustiestä). Seisottuani sittemmin tunnin Tescon kassajonossa päädyin viettämään iltaa Jitkan ja Paulin kanssa Vystavisten kulmilla. Keskustelua aiheutti Tsekin tippuminen ja Suomen pääseminen semifinaaleihin lätkän MM-kisoissa, ja myöhemmin selvinnyt Kabatin tippuminen Euroviisuissa. Jatkoa huomenna...

Päivän flunssalääkesaldo: Viisi C-vitamiinipaukkua, neljä rommigrogia hunajalla ja sitruunalla, lounaaksi munakoisoa raa'alla valkosipulilla, päivälliseksi valkosipulissa marinoitu hermelin-juusto, illalliseksi leipää ja valkosipulilevitettä. Joko kuume on noussut tai Prahan 14 astetta ja tuulta on paljon lämpimämpi kuin Suomen 14 astetta ja tuulta, sillä hiki oli koko ajan.

No comments: