Sunday, May 20, 2007

Laukkakisoista hevostaikuriin

Sunnuntaina Velká Chuchlessa juostiin 3-vuotiaiden oriiden klassinen kevätpalkinto. Sonja oli lähettäjänä ja järjesti minut sekä ilmaiseksi sisään että lähtöpaikalle kuvaamaan täykkäreiden boxiin tunkemista. Ajelin siis paikalle yhdessä lähettäjien kanssa umpipakussa vaikka portinvartija ei meinannut päästää minua edes radan puolelle :)

"En mene!"

"Ehkä menen..."

"Enkä mene!"

"Enkä tule ulos!"

Ja edellisviikolla olin vielä epäillyt, että voimalla hevosia ei saada tekemään mitä halutaan (silloin yhdeltä päivän päälähdön osallistujalta hajosivat suitset boxiin tungettaessa...) - mutta kuulemma nuo heput lyövät pussin päähän ja sen jälkeen kantavat jaloista pitäen sisään jossei muuten yhteispeli toimi ;)

- Entä sitten tämä 2-vuotias tamma? Tai tämä jo vanhempi ruuna?

Jouduin kuitenkin lähtemään jo ennen päivän päälähtöä - tosin lähtöni viivästyi hieman koska tunnettu ravivalmentaja Michal Kalcik tuli juttelemaan puuta heinää mukavia jätskiä syödessään :) - koska minulla oli aiemmin sovittu tapaaminen... Kuulemma päälähtö meni vähän pipariksi koska lähdössä oli ongelmia??! Mitähän nuo kuvassa olevat sitten on??? Kysyy nimim. "Laukkaurheilusta mitään käsittämätön"

Cisarske ostrovin maneesissa oli tarjolla klo 17 alkaen ranskalaisen Jean Francois Pignonin esitys "Tanssii hevosten kanssa". Olin saanut Hevoset ja Ratsastus-lehden sekä Sukupostin suosiollisella avustuksella pressiakkreditoinnin loppuunmyytyyn esitykseen.

Pressiosasto oli ihan väärällä puolella hallia eikä objektiivin valovoima oikein riittänyt. Jotain kuvia sentään sain. Alussa esiintyi mustia kladrubynhevosia sekä barokkiratsastaja friisiläisellä oriilla.


Joku kuvaaja oli ehtinyt ottaa vielä hienompia kuvia :)

No comments: