Wednesday, February 7, 2007

Lass Zefyr

LASS ZEFYR, Isokengän voittaja 3.2.2007

Kävin lauantaina Vermossa V75-raveissa, ja en voinut kuin ihailla päivän päälähdön voittanutta Lass Zefyriä. Ori ei näytä kovinkaan tyypilliseltä ravurilta vaan ensi silmäyksellä näyttää olevan liian siro juoksemaan kilpaa. Itselleni on jäänyt erityisesti mieleen sen jalon kaareva kaula ja hassun ohut häntä. Kuitenkin Lass Zefyr on nähtävästi vain parantunut vanhetessaan, ja juossut ennätyksensä 10,9 aly 12-vuotiaana - ja tuossa lähdössä St Michelissä se vielä laukkasi! Kuvasin Lass Zefyriä Vermossa, se käyttäytyi voittajakehässä hienosti, mutta objektiivini ei oikein tahdo riittää mustan oriin kuvaamiseen iltapäivän hämärässä...

Itse näin Lass Zefyrin muistaakseni ensimmäistä kertaa viime kesän Kymi Grand Prixissä. Tuolloin se jäi (luonnollisesti?) ME-ajalla loistaneen Jag de Bellouetin varjoon. Lass Zefyr löi kuitenkin lähdössä mm. Conny Nobellin sekä Passionate Kempin, ja juoksi täyden matkan autoennätyksekseen 11,7. Tuolloinkin Lass Zefyr tarttui kamerani muistikortille sekä radalla että tallialueen puolella.

Syksymmällä näin Lass Zefyrin vielä Kouvolassa voittamassa Kymenlaaksoajon lauantaina Kouvola-ajon. Talvi oli tullut ajoissa ja oli aurinkoinen pakkaspäivä. Kouvolassa kuvaaminen kannattaa yleensä sisäkentän puolella, mutta itse en ole pokkarikameroireni suhtautunut kuvaamiseen niin hartaudella, että sisäkentän puolelle pyrkisin. Lumisena iltapäivänä kuvaaminen kuitenkin onnistui katsomon puoleltakin yllättävän hyvin, sillä matalalta paistaneen auringon valo taittui raviradan katsomosta hienosti.

Lass Zefyrin omat www-sivut


No comments: